Kulturális programsoroló

Szegedet a kulturális sokszínűség jellemzi. Egész évben bőven kínál nekünk kulturális kikapcsolódási lehetőségeket, de az ősz során kivételesen sok alkalmunk nyílik az ilyen jellegű feltöltődésre. Számtalan kulturális színtér nyújt erre lehetőséget városszerte.

A Szegedi Nemzeti Színház a Kisszínházzal az operajátszás, a balett és nagyobb volumenű színpadi művek otthona. A több mint 100 éves art deco stílusú Belvárosi Mozi az igényes közönségfilmek mellett, filmtörténeti csemegék széles választékát kínálja, így élő opera- és színházi közvetítéseket is.

Az IH Rendezvényközpont elsősorban koncerteknek, színházi és ismeretterjesztő előadásoknak ad otthont. A Szent Györgyi Albert Agóra  a gyermek és felnőtt szakkörök, közösségek, művészeti csoportok működtetése mellett kiállítások, hangversenyek, színházi előadások helyszíne is.

A Móra Ferenc Múzeum  és a hozzá tartozó Fekete Ház és Vármúzeum színvonalas állandó és időszakos kiállításaival színesíti a város programkínálatát. Kihagyhatatlan állomás a REÖK Összművészeti Központ, ha a kortárs képzőművészet iránt érdeklődünk.

Nézzük milyen programokat kínál még nekünk Szeged az ősz során!

  • A színház repertoárjában megtalálhatjuk Presser Gábor-Sztevanovity Dusán: A Padlás nagysikerű musical-jét, Anton Pavlovics Csehov: Sirály tragikomédiáját vagy Giacomo Puccini: Bohémélet operáját, de emellett sok más előadásból szemezgethetünk még: https://www.szinhaz.szeged.hu/musor
  • Az IH Rendezvényközpont Halász Judit, Byealex és a slepp vagy Bereczki Zoltán koncertje mellett novemberben igazi zenei csemegéket kínál nekünk a Jazz Napokon. További információ: https://www.ihrendezvenykozpont.hu/programok
  • Tart még a Szegedi Tudományegyetem Őszi Kulturális Fesztiválja, mely egy összművészeti programkínálatot nyújt október végéig.